Projekti s tujimi podjetji

Laboratorij za Mikroelektroniko je v svoji zgodovini sodeloval z veliko podjetji iz tujine, saj je bil razvoj visokotehnoloških integriranih vezij za gospodarstvo vedno v ospredju razvojnih smeri laboratorija. Tako smo med mnogo drugimi, sodelovali predvsem z podjetji, ki proizvajajo integrirana vezja z avtomobilsko industrijo. V nadaljevanju sta opisani trenutno dve vodilni podjetji, ki so močno zaznamovala razvoj LMFE v preteklih letih.

Podjetje Renishaw je podjetje, ki razvija in trži senzorje pomika, krožnega položaja, 3D položaja predmeta, …. Podjetje ima sedež v Angliji, pred kratkim pa je odprlo tudi slovensko podružnico na Fakulteti za Elektrotehniko v Ljubljani. V okviru sodelovanja s podjetjem (preko slovenskega podjetja RLS d.o.o.) je bila v LMFE razvita množica integriranih vezij na principu magnetnih senzorjev. 

Laboratorij sodeluje tudi pri razvoju novih sistemov za odkrivanje nevarnih substanc v sodelovanju s kemijskim inštitutom. Projekt je trenutno v novi razvojni fazi, kjer se bo s podjetjem Infienon Villach razvilo večkanalni senzorski sistem za zaznavo različnih substanc.